Czyściwa gastronomiczne do kuchni w hotelowej restauracji – jakie wybrać?

Czyściwa dla gastronomii

Czyściwa gastronomiczne produkowane są z najlepszej jakościowo celulozy, przy zachowaniu wszystkich standardów. Wyróżnia je chłonność i wytrzymałość – nie rozwarstwiają się i doskonale „pracują” z różnego rodzaju płynami i substancjami. Dla branży gastronomicznej proponujemy wybór czyściw celulozowych TORK, które dopuszczone są do kontaktu z żywnością. Poniżej znajdziesz produkty, dzięki którym nie tylko zwiększysz efektywność pracy zespołu, ale też zoptymalizujesz koszty przedsiębiorstwa.

Pamiętaj – dobrze dobrane czyściwo do zadania to gwarancja bezpieczeństwa – redukcja ryzyka rozprzestrzeniania się groźnych bakterii i drobnoustrojów!

W branży gastronomicznej sprawdzą się głównie czyściwa w roli centralnego dozowania – są idealne do sprzątania, wycierania, czyszczenia i polerowania. Wraz z systemem dozującym pozwalają zachować najwyższe standardy higieny, jednocześnie ograniczając zużycie i redukcję odpadów.

Czyściwa celulozowe TORK dla gastronomii

Naszym klientom proponujemy najlepsze jakościowo produkty marki TORK, z którą współpracujemy od wielu lat. Mamy pewność, że czyściwa spełnią najbardziej wygórowane oczekiwania i sprawdzą się w kuchniach, barach, restauracjach o różnych standardach. W ofercie mamy różne rodzaje czyściw, przeznaczonych do użytku w branży gastronomicznej do różnego rodzaju zadań.

Rodzaje czyściw dla gastronomii: makulaturowe,celulozowe, włókninowe.

Artykuły celulozowe dla gastronomii

Czyściwa TORK – poznaj kluczowe zalety

  • Wyróżniają się chłonnością i wytrzymałością,
  • Są niskopylne, nie pozostawiają śladów na czyszczonych powierzchniach, nie rozwarstwiają się pod wpływem wody,
  • Są bardzo wydajne – wraz z systemami dozowania pozwalają znacznie zredukować koszty wyposażenia kuchni w niezbędne artykuły,
  • Pozwalają zachować najwyższy poziom higieny i czystości,
  • Mają wszechstronne zastosowanie – są uniwersalne, można ich używać na sucho (np. do polerowania), jak i na mokro (do czyszczenia, mycia różnych przedmiotów i powierzchni),
  • Posiadają liczne certyfikaty (FSC, Ecolabel, For Wiping dopuszczający do kontaktu z żywnością),
  • Są w wygodnych opakowaniach, łatwych w obsłudze,
  • Są odporne na wysoką temperaturę (można je sterylizować w temperaturze nawet 140 stopni).

Jakie ręczniki papierowe są najlepsze dla branży gastronomicznej? O czym pamiętać wybierając czyściwa do osuszania rąk i innych czynności w kuchniach, restauracjach, barach? Czy wszystkie czyściwa mogą być używane w lokalach gastronomicznych? Odpowiedzi na te pytania oraz inne przydatne informacje znajdziesz poniżej – zachęcamy do lektury poradnika eksperta Higiena Serwis.

Po pierwsze – bezpieczeństwo potwierdzone certyfikatami

Ręczniki papierowe i czyściwa celulozowe uznawane są obecnie za standardowe i podstawowe wyposażenie kuchni w lokalach gastronomicznych. Wybierając je należy jednak pamiętać, że nie wszystkie dostępne na rynku produkty mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością i nie wszystkie spełnią swoje zadanie. Wybierając czyściwa do kuchni trzeba pamiętać, że muszą one posiadać certyfikat ISEGA, który jest gwarancją bezpieczeństwa.
Dlaczego to tak ważne? Ponieważ tylko certyfikowane produkty są na pewno bezpieczne, dobrze przebadane i na pewno w ich składzie nie znajdują się żadne zanieczyszczenia.

Zobacz wszystkie produkty TORK>>

Po drugie – odpowiednia struktura i mięsistość

Ręczniki papierowe i czyściwa używane w gastronomii muszą spełniać swoją rolę, a więc dokładnie oczyszczać powierzchnię i różne przedmioty oraz szybko i dobrze osuszać dłonie. Tylko mięsiste i grube czyściwa doskonale chłoną nie tylko wodę, ale i inne płyny (również te trudne do usunięcia np. tłuszcze, oleje).
Dobrej jakości czyściwa nie rozrywają się podczas użytku i mają obniżoną pylność, dzięki czemu osuszana powierzchnia pozostaje nieskazitelnie czysta.

Po trzecie – ekonomia, niskie zużycie, wydajność

Wybierając czyściwa do kuchni warto postawić na ekonomiczne i wydajne produkty, z dopasowanymi podajnikami. Dzięki temu użytkownicy będą korzystali z czyściw ekonomicznie, pobierając z podajnika tylko taką ilość ręcznika, która jest potrzebna.

Czyściwa dla gastronomii

Jakie czyściwa, ręczniki papierowe wybrać do kuchni w lokalu gastronomicznym? Podsumowanie

  • Posiadające certyfikat dopuszczający do kontaktu z żywnością.
  • Wytrzymałe i mocne (jeden odcinek wystarczy do osuszenia rąk).
  • Chłonne, o wysokim stopniu absorbcji – umożliwiające wyczyszczenie nawet silnie zabrudzonych powierzchni.
  • O obniżonej pylności (nie pozostawiające pyłu).
  • Grube i mięsiste – tylko takie zapobiegną poparzeniu podczas oczyszczania ciepłych powierzchni lub skaleczeniu przy osuszaniu ostrych krawędzi.
  • Miękkie i miłe w dotyku.
  • Wydajne, dopasowane do odpowiedniego systemu dozowania (dedykowane stojaki, podajniki).

Jeśli masz więcej pytań lub potrzebujesz profesjonalnej porady – skontaktuj się z nami, pomożemy ci dobrać produkty odpowiednie dla twojej branży i potrzeb. Napisz lub zadzwoń>>

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close