Jeśli zastanawiasz się nad wyborem odpowiednich ręczników w roli do kuchni w restauracji lub barze – spieszymy z odpowiedzią. Poniżej znajdziesz listę rekomendowanych czyściw kuchennych, które są świetne w użytku, doskonale wypełniają swoją rolę, gwarantują bezpieczeństwo i pozwolą Ci zmniejszyć wydatki.
W kuchni bardzo ważne jest, by każda osoba z załogi miała w każdej chwili dostęp do ręcznika papierowego – co chwilę trzeba coś wytrzeć lub przetrzeć, osuszyć dłonie lub blat. Warto zapewnić dobrej jakości czyściwo w wygodnych dozownikach. W zależności od wielkości kuchni i ilości załogi dopasuj dobrze podajnik – będziesz miał pewność, że czyściwo będzie pod ręką w każdej chwili. To bardzo duże ułatwienie dla personelu i duży krok w stronę poprawy higieny. Dozownik “wydaje” czyściwo po jednym odcinku, a właśnie taka ilość jest potrzebna do wykonania większości czynności – dobrej jakości czyściwo jest mięsiste, chłonne i wytrzymałe. W ten sposób znacznie ograniczasz zużycie i zapobiegasz marnotrawstwu! Pomyśl tylko, jak wiele rolek ręczników wyrzuciłeś do śmieci ze względu na pobieranie ich w zbyt dużej ilości. Zwykłe ręczniki w rolce rozwijają się za szybko, przez co osoba chcąca pobrać kawałek odrywa za dużą część, czasem kilka odcinków (bezwiednie i bez złej woli). Dozownik wydaje odpowiedniej wielkości odcinek czyściwa, jest łatwy w użyciu – to oznacza pełną kontrolę nad zużyciem. A im mniejsze zużycie, tym mniej odpadów i niższe koszty!
Dobrze dobrane czyściwa i podajniki:
W restauracjach i barach sprawdzą się tylko najlepsze jakościowo produkty – to dzięki nim ułatwisz i usprawnisz pracę zespołu, zmniejszysz wydatki, zapewnisz higienę i czystość. Pamiętaj, że w kuchniach mogą być używane tylko te czyściwa, które mają certyfikaty dopuszczające do kontaktu z żywnością – muszą posiadać atesty gwarantujące bezpieczeństwo (dla produktów Tork jest to symbol kieliszka i widelca – szukaj tego oznaczenia na opakowaniach). Tylko takie produkty są dobrze przebadane i na pewno w ich składzie nie znajdują się żadne zanieczyszczenia.
Dla gastronomii rekomendujemy System Tork Reflex – dozowniki i czyściwa papierowe do lekkich i średnich zabrudzeń.
Zobacz w sklepie Tork Reflex dla gastronomii>>
Jeśli chcesz zamówić dozowniki i czyściwa papierowe do kuchni, restauracji czy baru – skontaktuj się z nami. Pomożemy Ci dobrać odpowiednie produkty i system dozowania, dzięki któremu znacznie zmniejszysz swoje wydatki. Jesteśmy do Twojej dyspozycji.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. more information
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.